Zon begint weer te schijnen voor het sportgala in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – De toekomst ziet er weer wat zonniger uit, voor het sportgala in Etten-Leur. Nadat de organisatie van het evenement de noodklok luidde vanwege het wegvallen van belangrijke sponsoren, hebben enkele bedrijven alsnog een financiële injectie toegezegd. Ook houdt het gala hoop op verhoging van de gemeentelijke subsidie.

,,Hoewel nog niet alle handtekeningen staan, ziet het er naar uit dat we in elk geval dit jaar genoeg budget hebben voor het programma zoals we dat in gedachten hadden”, zegt Peter Tunnisen, voorzitter van de organisatie.

,,En als één of meer nieuwe sponsoren zich ook op langere termijn aan het gala willen verbinden, zien de komende jaren er ook weer wat rooskleuriger uit.”

Einde dreigde

Halverwege november gaf Tunnisen nog aan dat het einde dreigde voor het Sportgala, dat eind deze maand zijn 38ste editie beleeft in de Nieuwe Nobelaer. De organisatie van het evenement, waar lokale sporthelden worden geëerd, kostte de laatste jaren een ruime tienduizend euro per jaar.

Meer dan de helft van dat budget viel weg met het vertrek van een handvol sponsoren, waarvan er eentje een verlies van een paar duizend euro betekende, zo liet Tunnisen dit najaar weten. En pogingen van de organisatie om nieuwe geldschieters te vinden, leverden in eerste instantie niet genoeg op.

Toezeggingen

,,Maar nadat we de afgelopen weken nog een aantal keer nadrukkelijk om hulp hebben gevraagd, hebben zich toch nieuwe sponsoren gemeld”, vertelt Tunnisen. ,,De belangrijkste nieuwe sponsor is autobedrijf Hommel, dat ons sponsort met duizend euro. En dan zijn er nog twee kleinere sponsoren die nog geen handtekening hebben gezet, maar ons al wel een bijdrage hebben toegezegd.”

Daarnaast heeft de voorzitter van het gala goede hoop dat de gemeente Etten-Leur een extra bijdrage wil leveren. Daar vroeg de organisatie om een verhoging van de subsidie. ,,Officieel is daar nog geen beslissing over bekendgemaakt, maar ik heb er een goed gevoel over.”

Tijdens het sportgala huldigt Etten-Leur elk jaar de sportvrouw, sportman, sportploeg en sporter met een beperking van het jaar. Ook wordt daar de winnaar van de Piet Sprenkels Publieksprijs bekend en zet het gala de schijnwerpers op de prestaties in het voorgaand jaar van sporttalent in de gemeente.

Please follow and like us: