Sportgala Etten-Leur presenteert topsporters, talenten én website Sportplein

Origineel gepubliceerd door: BN DeStem – Hélène Schenk 05-01-23

ETTEN-LEUR – Op het aanstaande sportgala in Etten-Leur wordt een nieuwe website gelanceerd met daarop alle mogelijke informatie over sportverenigingen en bijvoorbeeld ook tegemoetkomingsregelingen voor minima die toch graag sport beoefenen.

Dat maakte woordvoerder Peter Tunnisen van het Evenwicht Sportgala donderdag bekend tijdens een vooraankondiging voor het evenement, zaterdag 21 januari in de Nobelaer.

De lijst met kandidaten is inmiddels opgesteld. Uit die lijst komen de genomineerden. Wie dat zijn wordt op de avond zelf bekendgemaakt. Uit deze genomineerden worden uiteindelijk de sportvrouw en sportman, een sporter met een beperking en de sportploeg van het jaar gekozen.

Publiek mag kiezen

Het publiek mag ook kiezen wie in zijn ogen sportman of sportvrouw van 2022 moet worden. Stemmen daarvoor kan tot 16 januari op de website van het sportgala. En ook dit jaar presenteert een aantal talenten zich weer aan het publiek.

Hele opgave

Het was, zegt juryvoorzitter Jef van Vliet, dit jaar opnieuw een hele opgave om kandidaten te selecteren voor het evenement. Zijn verzoek aan sportclubs om kandidaten voor te dragen haalde soms de voorzitter niet, bleef hangen bij de telefoniste of clubs hadden geen tijd of zin om kandidaten uit eigen gelederen te selecteren.

,,Dat blijft ontzettend jammer”, vindt Van Vliet, want Etten-Leur mag trots zijn dat het een eigen sportgala heeft en er zijn voldoende sporters ook om trots op te zijn. Tunnisen: ,,De zaal zit altijd weer vol met sporters, familie en kennissen van de kandidaten.”

Geen saaie avond

Het belooft ‘geen saaie avond’ te worden met enkel gesprekjes tussen presentator (Tunnisen) en sporters, maar een avond vol muziek ook, demonstraties (onder meer van ijshockeyvereniging de Yeti’s en diabolo-artiest Ezra Veldman en optredens van Rosalie Wagenaar (Rose Irish dance school, afkomstig uit Lepelstraat) en singer songwriter Amanda van den Hil (Amanda Collis) uit Dinteloord.

Sportplein

Op de avond van het gala, waar 500 mensen gratis en zonder aanmelding vooraf terecht kunnen, wordt het ‘Sportplein’ geopend. Dat is een website, van het sportgala, waarop alle informatie over sportclubs en sportverenigingen in Etten-Leur gebundeld is. Ooit was het idee daar een handig naslagwerkje van te maken, maar dat bleek te duur en tijdrovend. Maar de website komt er nu dus, met (financiële) steun van de gemeente.

De organisatie van het sportgala, dit jaar vernoemd naar hoofdsponsor Evenwicht (management en organisatieadvies) in Etten-Leur, heeft inmiddels de toegezegde bijdrage van zeven sponsoren binnen. Van acht is het geld er nog niet, maar de verwachting is dat dat tijdig wordt overgemaakt.

Please follow and like us: