Sportgala Etten-leur loopt zich warm om sporthelden te eren

ETTEN-LEUR – De organisatie van het sportgala Etten-leur besloot vorig jaar al een prijs uit te gaan reiken voor lokale sporters met een beperking. Dit jaar krijgen mensen met een beperking er nog letterlijker een podium. Voor het eerst treedt tijdens het gala ook een getalenteerde zangeres met een beperking op: Sharon Peeters.

En net als andere jaren koos een brede jury een Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en een Sporter met een beperking van het jaar 2019. Zij ontvangen hun prijs uit handen van bekende plaatsgenoten, van de burgemeester tot KSE-rector Peter van Heusden.

Jong talent

Ook selecteerde de jury negen jonge talenten. Er is echter geen prijs voor het sporttalent voor het jaar; deze negen jonge sporters worden allemaal even op het podium gehaald voor hun moment in de spotlights, daarbij begeleid door jeugdburgemeester Danu Acs.

,,We reiken voor de talenten geen prijs uit, omdat de jury het lastig vindt prestaties van de jeugd goed tegen elkaar af te wegen”, verduidelijkt galavoorzitter Peter Tunnisen. ,,Er zitten erbij van 7 of 8 jaar, maar ook van 14. Ook de grootte van het deelnemersveld waarin zij hun successen hebben behaald wisselde nogal, dat maakt zo’n afweging ook lastig.”

Lange lijst

In de andere categorieën wordt dus wél een winnaar gekroond. Tunnisen: ,,De negenkoppige jury volgt het hele jaar de sportieve prestaties van Etten-Leurenaren. Via de krant, langs de velden, door inbreng van verenigingen en de gemeente te vragen. Dat leidt tot een lange lijst namen, die in de herfst wordt teruggebracht tot een shortlist. En dan volgt een stemming, meestal eind november, om de winnaars te kiezen.”

Ook is er een Publieksprijs, waarvoor Etten-Leurenaren via een website zelf konden stemmen.

Saillant

Saillant detail: de hockeydames van het eerste bij HCEL maken opnieuw kans Sportploeg van het jaar te worden, net als de heren bij die vereniging overigens. Ook drie jaar geleden wonnen de dames; ze waren toen echter niet aanwezig om de prijs aan te nemen.

Een tegenvaller die volgens Tunnisen al lang goed is gemaakt: ,,Ze hebben de volgende dag excuses aangeboden en de vereniging zorgde het jaar erop voor vrijwilligers tijdens het gala, dus dat is echt ruimschoots in orde.”

Het gala begint zaterdag om 20.15 uur, entree is gratis. Maar: vol is vol.

Please follow and like us: