Sportgala 2020 sportief en gezellig

ETTEN-LEUR – Nieuwe Nobelaer werd zaterdagavond gevuld met verwachtingsvolle sporters en hun supporters. Een leuk programma en een strakke organisatie zorgden voor een soepel verloop van een gezellige en spannende avond. Zang, dans en andere sportieve demonstraties hielden het publiek tijdens het centrumFIT Sportgala aangenaam bezig tot het grote moment daar was. Wie werden door de jury verkozen tot beste sporters van het jaar 2019?

De stemming was opperbest toen Peter Tunnisen de microfoon ter hand nam om de avond te presenteren. Na het openingsoptreden van zangeres Sharon Peeters kregen de jonge talenten een plaatsje op het podium en werden zij van bloemen en een oorkonde voorzien door jeugdburgemeester Danu Acs. De eerste prijs die uitgereikt werd, was voor Sporter met een Beperking. Rolstoel tennisster Michaela Spaanstra-de Vos mag wederom dit jaar de eretitel dragen. Volgens het juryrapport had zij ook gedurende het afgelopen jaar zeer aansprekende prestaties geleverd.

Sportcafé

Sven van Merode sprong op het podium waarna hij in het Hommel sportcafé verwelkomd werd door scheidend rector van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) Peter van Heusden. Van Merode schitterde het afgelopen jaar met onder andere zijn persoonlijk record van 2.17 meter hoogspringen. Patrick Hommel opende onder tromgeroffel de gouden envelop met daarin het juryrapport dat softbal speelster Sophie Verdaasdonk uitriep tot Sportvrouw van het jaar 2019.

Publieksprijs

Voor de Piet Sprenkels Publieksprijs, die uitgereikt werd door burgemeester Miranda de Vries, werden ongeveer 2.500 geldige stemmen van over de hele wereld uitgebracht. Winnares werd Esra van Ramele (rugby).

Tafeltennissen

Als laatste werd wethouder sportzaken Kees van Aert in het café uitgenodigd die het eerste damesteam van tafeltennisvereniging Tanaka in het zonnetje zette. Het is de derde keer in de historie van de vereniging dat een team promoveert naar het hoogste competitie niveau van Nederland.

Please follow and like us: