Hartstikke blij met sporttitels Etten-Leur

ETTEN-LEUR – In theater de Nieuwe Nobelaer zijn zaterdagavond de Etten-Leurse sportprijzen uitgereikt.

Het dames 1-team van tafeltennisvereniging Tanaka werd uitgeroepen tot beste sportploeg. Rolstoeltennisster Micha Spaanstra-De Vos won in de categorie sporter met beperking. Hoogspringer Sven van Merode mag zich sportman van het jaar noemen en de titel sportvrouw van 2019 ging naar softbalster Sophie Verdaasdonk.

Rugbyster Esra van Ramele, momenteel trainend in Nieuw-Zeeland, won de Piet Sprenkels Publieksprijs.

Spectaculaire sportdemonstraties

De organisatie van de sportprijzen maakte er ook dit jaar weer een avondvullende show van, waarbij de officiële gedeelten werden afgewisseld met zang, dans en spectaculaire sportdemonstraties. De presentatie was ook dit jaar weer in handen van Peter Tunnisen. Het podium van de gezellig gevulde grote zaal, bleek voor de gelegenheid te zijn omgetoverd tot sportcafé.

Tunnisen was een tevreden man, na afloop van de soepel verlopen awardshow. ,,We hadden vanmiddag een hele slechte generale repetitie”, gaf hij eerlijk toe. ,,Met geluid dat niet in orde was en filmpjes die niet klaar stonden, noem maar op. Gelukkig dat vanavond alle stukjes op de juiste plek vielen.”

Gouden enveloppe

Voor de bekendmaking van de winnaars werden verschillende prominenten door Tunnisen het podium opgehaald. Zo opende wethouder Kees van Aert de gouden enveloppe met daarin de naam van de winnende sportploeg. In het voorgesprek dat de twee voerden, benoemde de wethouder de ingezette koers van de gemeente om te investeren in de breedtesport. ,,Sporten moet voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn.”

Van Aert bleek zelf vooral een facilitator te zijn voor de sport. Gevraagd naar zijn eigen sportiviteit, zei hij heel droogjes: ,,Ach, ik loop wel eens een trap op.” Het Sportgala, dat vorig jaar de prijs voor beste sporter met een beperking introduceerde, is een voorbeeld voor andere evenementen als het gaat om inclusiviteit.

Sharon Peeters, getalenteerd zangeres met een beperking, nam een van de muzikale intermezzo’s voor haar rekening. En voor bezoekers met een auditieve beperking was er een doventolk aanwezig.

Sophie Verdaasdonk haalde, net als Micha Spaanstra de prijs voor de tweede keer op. Sven van Merode zet alweer zijn derde exemplaar in zijn prijzenkast. De tafeltennisvrouwen, die dit jaar promoveerden naar de hoogste divisie van ons land, zagen de prijs – ondanks hun geweldige prestatie – niet aankomen. ,,Tafeltennis is een kleine sport”, zegt een stralende Femke Boot. ,,Heel mooi dat we dan toch zo gewaardeerd worden.”

Please follow and like us: