Röhnradturnen biografie

 

 

Wheel Sensation: Artiesten Duo

GERMAN WHEEL – CYR WHEEL – LUCHTAKROBATIEK – HANDBALANCING – PAALDANS – CUBE – BAR BALANCE

Boy & Laura zijn al meer dan 18 jaar actief met de sport Rhönrad. Na vele internationale wedstrijden besloten ze om hun carrière als artiest te beginnen. Beide traden ze onafhankelijk op in het Rhönrad en ontwikkelde ze verdere acrobatische vaardigheden. In 2011 ontmoette Boy & Laura elkaar op het Wereld Kampioenschap in Duitsland waar ze beide de gouden medaille omgehangen kregen. Sindsdien treden ze samen op als ‘Wheel Sensation’ op internationale podia met meer dan 200 shows per jaar. Ze vullen elkaar perfect aan met hun achtergrond in Rhönrad, Cyrwheel, luchtacrobatiek en meer om een spectaculaire show neer te zetten.

Boy Looijen is opgegroeid in de omgeving van Amsterdam, daar is hij begonnen in de sportvereniging LH te Krommenie op de leeftijd van 9 jaar. Één jaar later kwam hij voor de eerste keer in aanraking met het Rhönrad. Een paar jaar later won hij zijn eerste medaille op de Wereld Kampioenschappen 2007. Na dit grote succes kwam hij in aanraking met Corpus Acrobatics in Amsterdam waar hij zijn acrobatische vaardigheden verder heeft ontwikkeld in talloze disciplines. In 2011 deed Boy voor de 3de keer mee aan de Wereld Kampioenschappen en won hij als eerste Nederlander de gouden medaille op de hoofddiscipline Rechtuit. Naast wedstrijden en shows is Boy ook succesvol als coach. Sinds 2008 is hij één van de hoofdtrainers in Nederland. In de herfst van 2011 deed Boy mee aan de TV show “Hollands got Talent” en werd 2de. Sony Music Entertainment heeft hem een contract aangeboden na deze show. Dit succes heeft zijn sport goed gepromoot en daardoor shows gegenereerd. Boy heeft daarna “Wheel Sensation” opgericht samen met zijn partner Laura Stullich. Sindsdien staat dit duo samen op het podium in binnen- en buitenland. Boy bleef geconcentreerd op de competitiesport en won 4 medailles op de WK in Chicago in 2013. Hieruit volgt een zilveren medaille op de World Team Cup in Berlijn in 2014 en nog eens 3 medailles op de WK in Italië in 2015. In aanvulling op wedstrijden, shows in het theater, circus, tournees op cruiseschepen en zakelijke evenementen geeft Boy privé-lessen en workshops in hun eigen studio “Circus Sensation’ in Zaandam.

Laura Stullich  is opgegroeid in Marburg (Duitsland), waar ze rhönrad als wedstrijdsport heeft geleerd in de club TSV Marburg Ockershausen op 10 jarige leeftijd. Ze deed al snel mee met nationale en internationale wedstrijden. Binnen 4 jaar behoorde ze bij de top van de wereld en werd vice-wereld kampioen. Twee jaar later was ze nog sterker op de wereld kampioenschappen in 2005 door alle 4 de gouden medailles te behalen. Na de middelbare school heeft ze besloten om les te geven als professionele trainer in Amerika. Laura heeft daar haar solo act gecreëerd en heeft daarmee opgetreden op vele evenementen en festivals. In 2011 heeft ze nogmaals meegedaan aan de wereld kampioenschappen en won ze 3 gouden medailles en 1 zilveren. Tijdens wedstrijden ontmoette ze de Nederlandse sporters Boy. Snel kwamen deze twee atleten samen en ontwikkelde duo shows. Samen richtten ze hun eigen bedrijf op, “Wheel Sensation’ in Amsterdam. Al meer dan 10 jaar is Laura artiest, nationaal en internationaal met solo en duo optredens. Onder andere in het circus, variété, zakelijke evenementen, sport gala’s, tournees op cruiseschepen en particuliere evenementen. Daarnaast vind Laura het leuk om hun kennis te delen. Jarenlang traint ze al jonge atleten in binnen- en buitenland. In 2013 had Laura haar talent bewezen, op het WK in Chicago waar zij opnieuw 2 gouden medailles won en in 2014 zilver op de World Team Cup in Berlijn. In 2016 hebben Boy en Laura  gezamenlijk hun eigen oefenruimte in Zaandam gekocht genaamd “Circus Sensation” waar ze trainen voor hun eigen shows en lesgeven aan alle doelgroepen.

Please follow and like us: