Sportambassadeur

Sportambassadeur

7,arlette schaken2004

2007

Arlette van Weersel

Toen Arlette van Weersel in 1999 als 14-jarige voor het eerst meedeed aan het Nederlands kampioenschap (t/m/ 16 jaar) werd ze meteen 1e en plaatste ze zich voor het Europees kampioenschap. Twee jaar later herhaalde ze dit huzarenstukje in de leeftijdsklasse t/m/ 18 jaar. Na jarenlang tot de nationale jeugdtop behoord te hebben, maakte ze in 2002 met succes de sprong naar de (inter) nationale top. Via meerdere internationale toernooien behaalde Arlette van Weersel in 2007 de titel Woman International Master (WIM-norm) en speelde ze in verschillende buitenlandse competities. Vanwege haar veel respect afdwingende erelijst is Arlette van Weersel in 2007 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

6huub maas 2002 small

2002

Huub Maas

Het hoogtepunt van de succesvolle sportcarrière van Huub Maas was het behalen van het Wereldkampioenschap duatlon lange afstand in het Oostenrijkse Weijer. Na eerder 6e – 5e – twee keer 4e en twee keer 3e te zijn geworden vielen in 2002 alle puzzelstukjes op de juiste plaats en werd hij gekroond tot wereldkampioen. In 2005 ontving Huub Maas de Rob Barel Award voor zijn totale oeuvre waaronder vier Nederlandse titels, drie keer winnaar van de Powerman races en een groot aantal podiumplaatsen op Europese- en Wereldkampioenschappen. Vanwege zijn imponerende sportcarrière is Huub Maas in 2002 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

5,jan baremans 2

1994

Jan Baremans

Jan Baremans wist gedurende zijn atletiekcarrière een respectabel aantal ereplaatsen op zijn naam te schrijven. Op ruim 10 Nederlands kampioenschappen behaalde hij podiumplaatsen. Daarnaast liep hij verschillende marathons tussen 2.28 en 2.38. Jan Baremans was een man van de lange afstand. Zowel op de baan als op de weg als bij het crossen kwam hij pas goed op gang als er al vele meters waren afgelegd. Vanwege zijn betekenis voor de (veteranen)atletiek is Jan Baremans in 1994 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

4,ad heijdens 2

1990

Ad Heijdens

Ad Heijdens werd 36 keer Nederlands kampioen, 7 keer Europees – en 6 keer Wereldkampioen. Daarnaast behaalde hij diverse keren zilveren en bronzen medailles en verbeterde een groot aantal keren een Nederlands en zelfs een aantal malen een wereldrecord. Ad Heijdens nam in 2004 (Rijsbergen) afscheid van de wedstrijdsport. Zijn loopmaten vergezelden hem in de laatste 200 meter naar de finish. Een waardig afscheid van een sympathieke topatleet. Vanwege zijn indrukwekkende staat van dienst is Ad Heijdens in 1990 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

3,bert sweep

1989

Bert Sweep

Met zijn paard Tatrichta, een bij leven al bijna een legendarisch geworden paard, won Bert Sweep springwedstrijden, jachtparkoersen, een puissance over twee meter en veroverde hij meerder nationale titels. Vaak bleef hij daarbij internationale beroepsruiters voor. Bij het afscheid van de wedstrijdsport viel de 17-jarige merrie Tatrichta en ruiter Bert Sweep, na 147 Z- en ZZ-overwinningen, een staande ovatie ten deel. Vanwege zijn jarenlang presteren op hoog niveau is Bert Sweep in 1989 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

jan2

1987

Jan Arnouts

Jan Arnouts heeft 63 nationale kampioenschappen op ereklasse-niveau gespeeld in diverse spelsoorten, waarvan 24 in het driebanden, de koningsdiscipline van de biljartsport. 12 x kwam Jan Arnouts uit op een Europees kampioenschap en 3x op een Wereldkampioenschap. Vanwege zijn ongekende betekenis voor de biljartsport is Jan Arnouts in 1987 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

1, mranda vd Borst

1987

Miranda vd Borst

Met vele nationale titels en podiumplaatsen op Europees- en Wereldniveau was Miranda v.d. Borst jarenlang de steunpilaar en boegbeeld van het Nederlands team. Vooral toen de Olympische spelen van Seoul in zicht kwamen. Nederland moest op Het Wereldkampioenschap in Rotterdam (1987) een 12e plaats behalen om af te mogen reizen naar Seoul. Oranje werd 16e en kwalificeerde zich niet. Toch mocht Miranda v.d. Borst, samen met 14 andere jeugdige sporters (18 t/m 22 jaar) naar het Olympisch jeugdkamp. Vanwege haar indrukwekkende turncarrière is Miranda v.d. Borst in 1987 benoemd tot SPORTAMBASSADEUR.

Bezoek onze facebookpagina