Kandidaten voor de sporttitels 2022 in Etten-Leur zijn bekend

De sportjury heeft deze week de namen bekend gemaakt van de sporters die in aanmerking kunnen komen voor de verschillende sporttitels tijdens het Evenwicht Sportgala Etten-Leur. Dit Sportgala zal op zaterdag 21 januari 2023 in de Nobelaer worden gehouden. (aanvang 20.15 uur)

De jury, onder leiding van voorzitter Jef van Vliet, heeft het afgelopen jaar weer zeer nauwkeurig alle sportieve prestaties van de inwoners van Etten-Leur op de voet gevolgd. Nu worden alle kandidaten bekend gemaakt en vervolgens zal het aantal kandidaten tijdens het Gala in januari volgend jaar worden teruggebracht tot 3 genomineerden en vervolgens bevindt zich onder deze genomineerden de uiteindelijke winnaar.

Voor de prijs Sportman van het jaar 2022 heeft de jury in willekeurige volgorde 8 kandidaten geselecteerd: Chiel van Bedaf ( paardensport), Ad van Beek (atletiek) Thijs Staps ( atletiek ) Thomas Crul ( atletiek ) Dennis de Freytas ( atletiek ) Jens Walvoort ( motorcross ) Dion van Laarhoven ( windsurfen ) Danny van Trijp ( darten )

In de categorie Sportvrouw van het jaar 2022 zijn de volgende 7 kandidaten uitgekozen: Lindsay van Zundert ( kunstschaatsen) Cia Smulders ( atletiek ) Susanne v.d. Linden ( zwemmen) Nadja Roovers ( zwemmen ) Jose van der Linden (atletiek) Marjon van Oudenaarden (atletiek) Astrid Smits ( zwemmen )

Ook tijdens dit Sportgala is er aandacht voor de Sporter met een beperking . Hiervoor komen in aanmerking de volgende 4 sporters, allen actief in de tennissport: Tanja Baremans ,Quint Hanssen Daisy van Steen en Baries Westphal

Opvallend is dat zowel de Sportman, (Sven van Merode) Sportvrouw (Esra van Ramele) en Sporter met een beperking (Misha Spaanstra-de Vos)van de laatst gehouden verkiezing over het jaar 2019 deze keer niet tot de kandidaten behoren.

Bij de sportploegen zijn de volgende 3 teams kanshebber: Unitas’30 heren 1 (voetbal). D.S.E. dames 1 (voetbal) en Hockey Club Etten-Leur J1

Ook heeft onze Gemeente veel jeugdige sporters die de jury graag in het zonnetje wil zetten. De jonge talenten die in Helma Dielemans Talentenparade in de schijnwerpers gezet worden zijn: Dewi Govaers (turnen), Naomi Govaers (turnen) Finn van Kalmthout (motortrial), Yill van Bezouw (zwemmen) Senna Schellekens (Karten) Ilza van der List (voetbal) Rens Duurland (rugby)

Aan alle bovengenoemde sporters en sportploegen wordt gevraagd om i.v.m. de presentatie tijdens het Sportgala z.s.m. één (of meerdere) recente (actie ) foto’s en een portretfoto per mail te sturen naar het mailadres van het sportgala: sportgala-ettenleur@hotmail.com

Ook het publiek wordt op een leuke manier betrokken bij het Sportgala. Vanaf 16 december 2022 t/m 16 januari 2023 kan er namelijk weer gestemd worden voor de Piet Sprenkels Publieksprijs. Iedereen kan een stem uitbrengen op de favoriete kandidaat voor de titel sportman/ sportvrouw/sporter met een beperking. Degene met de meeste stemmen ontvangt dan tijdens het gala de Publieksprijs.

Overzicht van de kandidaten en hun voornaamste resultaten

Direct stemmen

Please follow and like us: