CentrumFIT Sportgala belooft spektakel

Bron: Etten-Leurse Bode  Foto: Stella Marijnissen


ETTEN-LEUR – Voor de 38ste keer vindt het Etten-Leurse Sportgala plaats en dat belooft weer een bijzondere avond te worden vol muziek, sportieve demonstraties en volop spanning. Wie gaan er met de eretitel van sporters van het jaar 2019 vandoor? Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer biedt wederom plaats aan zo’n 650 sporters en hun sportminnende plaatsgenoten om te genieten van avondvullend programma.

Gelukkig zijn de financiële perikelen die het voortbestaan van het Sportgala bedreigden voor dit jaar in ieder geval opgelost. Enkele nieuwe sponsoren meldden zich en een bestaande sponsor was zo vriendelijk zijn bijdrage aanzienlijk te verhogen. Ook de gemeente Etten-Leur hield zich niet doof voor de noodkreet van de werkgroep en kon via de subsidieregeling de bijdrage verdubbelen.

Jury

Zoals te doen gebruikelijk neemt Peter Tunnisen de microfoon ter hand om de avond op de voor hem kenmerkende wijze te presenteren. Hij is tevens de voorzitter van de werkgroep die gestalte geeft aan het Sportgala. De negenkoppige jury, onder leiding van voorzitter Jef van Vliet, houdt gedurende het gehele jaar alle ontwikkelingen van de plaatselijke sporthelden met argusogen in de gaten. Zij ziet zich voor de niet onaanzienlijke taak gesteld om sporters te nomineren en uiteindelijk de winnaars te kiezen. Van Vliet heeft de voorzittershamer overgenomen van Helma Dielemans, die vorig jaar september helaas overleed. Het nieuwe jurylid is Birgit Voorn, de hardloopster die in 2014 zelf tot sportvrouw van het jaar werd uitgeroepen.

Talenten

Het Sportgala wordt muzikaal omlijst door zangeres Sharon Peeters. Zij is bekend van haar optreden op televisie en is aangesloten bij United by Music, een organisatie die getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor een groot publiek. Na haar openingsact volgt de presentatie van jonge talenten die ter ere van de overleden juryvoorzitter is omgedoopt tot de Helma Dielemans Talenten Parade. Zoals te doen gebruikelijk verzorgt voice-over Arthur Brand het commentaar. Alle talenten krijgen uit handen van jeugdburgemeester Danu Acs een ‘Talent van het Jaar’ oorkonde.

Dans

Sharon Peeters wordt begeleid door dansers van dansstudio Nicole van Twist. Zij geven daarnaast diverse demonstraties en doen zelf een gooi naar de titel sportploeg van het jaar 2019 met hun street- and showdance groep Divine 18+, waarmee zij in 2019 Nederlands kampioen werden.

Als volgende punt op het programma volgt het inmiddels vaste onderdeel van het Sportgala: de benoeming van de beste sporter met een beperking. Dit jaar zijn er zeven kandidaten. De winnaar krijgt de prijs uit handen van Agmaja Kolman uit Bergen op Zoom. Zij was zelf ook ooit sportvrouw van het jaar.

Sportcafé

Een demonstratie van vereniging Mabuhay Self-Defence geeft een kijkje in de keuken van de zelfverdediging, waarna de verkiezing van de sportvrouw van het jaar 2019 zal plaatsvinden. De zes kandidaten worden via het grote scherm op het toneel door Arthur Brand aan het publiek voorgesteld, waarna drie genomineerden overblijven. Patrick Hommel, zelf een verwoed sporter, opent vervolgens de gouden envelop en maakt de winnares bekend. Zij wordt in het Hommel Sportcafé gehuldigd.

Populair

De aftredend rector en voorzitter van het college van bestuur van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) neemt de honneurs waar bij de uitreiking van de prijs voor beste sportman en wethouder Kees van Aert gaat kijken wie met de eer van beste sportclub gaat strijken. Daarnaast is de uitreiking van de immer populaire Piet Sprenkels publieksprijs door burgemeester Miranda de Vries. De stemming daarvoor is inmiddels gesloten.

Spectaculair

Naast demonstraties van onder andere BMX-er Boyd Maarsseveen, dames rugby REL en RCC uit Roosendaal en schermvereniging Beau Geste, wordt de avond tijdens de grote finale spectaculair afgesloten door DJ Jozz. Hij is ongetwijfeld ook de sfeermaker tijdens de afterparty die in de foyer van Nieuwe Nobelaer plaatsvindt.

Het Sportgala wordt gehouden op zaterdag 25 januari en start om 20.15 uur. De entree is gratis.

Please follow and like us: